Ontmasker Zorro (nu het nog kan)

Stad Mechelen roept haar inwoners op om opmerkingen te geven op de plannen voor de Comet-site aan de Leuvense vaart vlakbij de Koningin Astridlaan. Een giga-project van 40.000 m².

Nog tot en met 15 september 2016 kan je opmerkingen geven op de kennisgevingsnota over het plan-milieueffectenrapport voor het zogeheten Zorro-gebied.

Dit gebied is ongeveer 5,5 ha groot en voorziet 40.000 m² aan woon-, kantoor- en commerciële functies. Voor wie nog twijfelde: je mag dit gerust gigantisch noemen.

Aan de Koningin Astridlaan komt een woonblok van twaalf bouwlagen. Om een idee te krijgen: het bestaande flatgebouw ernaast telt er acht (plus een technisch verdiep). Ook ietsjes verderop op de binnenring zijn er flats van acht bouwlagen. De Zorro-flat torent er dus behoorlijk bovenuit. Nabij de Vaartbrug – een nieuwe voetgangers- en fietsersbrug die de site verbindt met de overkant van de vaart – komen enkele blokken van zes bouwlagen.

comet
Overzichtsplan (bron: Plan-MER RUP ‘Zorro’)

Maar eigenlijk is die Vaartbrug nog verre van zeker: de gesprekken tussen Stad Mechelen en WenZ, een NV van publiek recht die de waterwegen beheert – en waarvan schepen Koen Anciaux (Open Vld) bestuurslid is -, zouden stroef verlopen.

Voorlopig wordt rekening gehouden met 300 wooneenheden, 1.460 m² kantoor en diensten, 781 m² horeca en 418 m² handel. In de avondspits vallen daardoor ongeveer 285 bijkomende autoverplaatsingen te verwachten.

Niet twijfelen

Nog tot 15 september kan je jouw suggesties, alternatieven of aandachtspunten over de huidige situatie en omgeving doorgeven aan de Vlaamse overheid. Een uitgelezen kans op burgerinspraak, aangezien jouw opmerkingen uiteindelijk in richtlijnen kunnen veranderen die men moet volgen bij de uiteindelijke uitvoering van de milieueffectenrapportage.

Niet twijfelen dus en geef aan welke milieueffecten volgens jou onderzocht moeten worden.

De Vlaamse overheid behandelt jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk en zal deze niet aan een andere overheidsdienst of aan derden doorgegeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s