Greet Geypen is Mechelse mandatenkoningin

Schepen Greet Geypen heeft met 18* stuks het meeste mandaten van het ganse Mechelse college. Ook bij het aantal bezoldigde mandaten spant ze de kroon. Een opmerkelijke prestatie: in 2012 hinkte Geypen nog achterop met amper 2 mandaten.

Het aantal mandaten dat een politicus heeft, zegt natuurlijk niet alles. Veel van de mandaten zijn verbonden aan de bestuursfunctie of de eigen politieke partij. Toch zegt het wat als je erbovenuit steekt. En dat doet Geypen (Open Vld), sinds kort.

mandaten_schepencollege
Stefaan Deleus wordt niet vermeld omdat hij pas volgend jaar voor het eerst zijn mandatenoverzicht doorgeeft aan het Rekenhof (bron data: Belgisch Staatsblad)

De opmars van Geypen is ongezien: van het laagst aantal mandaten in 2012 – in vergelijking met haar huidige collega’s uit het schepencollege – stoomde ze in een drietal jaar door tot de leiderspositie met 18 mandaten. Met 11 bezoldigde mandaten wint ze ook in de financieel interessantere categorie. Opmerkelijk detail: de 3 vrouwen uit het schepencollege beheersen de top-4. 

Greet Geypen, die nog steeds geen 40 is, steekt daarmee partijgenoot Koen Anciaux voorbij. Sterk staaltje, want Anciaux, die ook OCMW-voorzitter is, weet al vele jaren een mooi aantal bezoldigde mandaten vast te houden.

geypen_anciaux.GIF
Zowel Geypen als Anciaux zijn al vele jaren schepen in Mechelen. In 2014 sprong Geypen over Anciaux in aantal mandaten. In 2015 doet ze dat nu ook voor het aantal bezoldigde mandaten (bron data: Belgisch Staatsblad m.b.v. cumuleo.be)

Geypen cumuleerde de voorbije jaren haar schepen-mandaat ook telkens met dat van (bezoldigd) kabinetsmedewerker. Sinds mei 2015 lijkt ze daar een punt achter te zetten.

* Eigenlijk zijn het er 19: Geypen gaf haar (onbezoldigd) bestuurdersmandaat bij de cvba Mechelen Morgen niet door aan het Rekenhof.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s