Aanpassing Wikipedia-artikel ‘Bart De Nijn’ gebeurde vanuit Mechels stadhuis

Via het netwerk van de Stad Mechelen zijn er in de zomer van 2013 enkele aanpassingen gebeurd aan het Wikipedia-artikel van voormalig schepen Bart De Nijn. Telkens ging het om kleine wijzigingen die de mans politieke verdiensten ietwat aanscherpten.

Wie er precies aan de knoppen zat, valt niet te achterhalen. Wel dat de aanpassingen via een toestel gebeurden dat verbonden was met het netwerk van de Stad Mechelen. Via datzelfde netwerk werd ook aan het Wikipedia-artikel van de N-VA de naam van De Nijn toegevoegd bij een update.

BartDeNijn_1
Rechts staan de wijzigingen die gebeurden via het netwerk van Stad Mechelen. Correcte aanpassingen, die de politieke verdiensten van De Nijn aanscherpen.

Onwillekeurig doet deze anekdote een klein beetje denken aan Pol Van den Driessche, communicatieadviseur van N-VA, die zich in een daaropvolgende zomer eventjes liet gaan op zijn eigen Wikipedia-artikel.

Hoe verleidelijk ook, Wikipedia raadt sterk af om een artikel over jezelf, je familie, je vrienden, je klanten, je werkgevers of andere relaties te bewerken. Hoewel de aanpassingen best correct kunnen zijn, valt het vermoeden van belangenvermenging niet uit te sluiten, laat staan opnieuw de kop in te drukken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s