Waar men gaat langs Mechelse wegen, komt men een politiecontrole tegen

Het vergt enige kennis van de Mechelse binnenwegen om in het weekend aan een alcohol-, drugs- en snelheidscontrole van de Mechelse politie te ontsnappen. Niet dat we dit willen aanmoedigen natuurlijk.

Hoe we dat weten? Gewoon door de locaties van de alcohol-, drugs- en snelheidscontroles die de lokale Mechelse politie dit jaar uitvoerde op een kaartje te zetten. Die locaties verklapt de politie doorgaans zelf in haar persberichten.


Wil je alle controles raadplegen, dan kun je best per datum via het menu aan de linkerkant navigeren. Controlepunten met dezelfde kleur vonden op dezelfde dag plaats. De controleposten in Willebroek hebben we niet getekend.

Gerichte controles gebeuren zowel overdag als ’s nachts (maar toch vooral in de nacht) en zo goed als altijd in het weekend. En dat weekend begint de vrijdagavond al. Tot en met vandaag telden we 22* gerichte controles. Da’s meer dan in 1 op 2 weekends. Vooral tijdens het eerste trimester van dit jaar werd zwaar gecontroleerd (vaak drie weekends per maand), daarna vallen de gerichte controles lichtjes terug. De maand juli kende een nieuwe piek van vier controleweekends.

Blaasveld

Toplocatie voor alcohol- en andere controles is de Steenweg op Blaasveld – nomen est omen. In bijna de helft van de controleweekends heb je daar prijs. Dat hoge cijfer is vooral te wijten aan de intense controle van de steenweg in het eerste trimester van dit jaar. Sinds de maand mei moet je er veel minder vaak blazen.

Op de Liersesteenweg kom je in één op drie controleweekends een politiepost tegen.

lokalepolitie_topcontroles
Toplocaties waar je een politiecontrolepost mag verwachten in een controleweekend.

Over de data:

  • Dit zijn enkel de gerichte alcohol-, drugs- en snelheidscontroles (januari – augustus 2016) die we plukten uit de persberichten van de lokale politie
  • Enkel wanneer er een straatnaam is vermeld, werd de controle op de kaart gezet. We hebben daardoor een zeer klein aantal controles niet opgenomen*
  • De exacte locatie in de straat weten we niet en werd door Google zelf bepaald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s