Verliest de stad straks half miljoen euro op vastgoedmarkt?

Stad Mechelen hoopt over 3 jaar 3,5 miljoen euro te vangen voor de verkoop van De Zeeridder. 16 jaar geleden betaalde de stad nog 4 miljoen euro voor het gebouw in de Befferstraat.

Dat het stadsbestuur het gebouw in de Befferstraat kwijt wil, is sinds eind vorig jaar genoegzaam bekend. Volgens een schatting van schepen Marina De Bie (Groen) wou de stad er toen 4,5 miljoen euro voor krijgen, schreef Het Laatste Nieuws. Gazet van Antwerpen wist dan weer dat Stad Mechelen er aan het begin van dit millennium zo’n vier miljoen euro voor betaald had aan projectontwikkelaar Willemen. Kortom, de vraagprijs van 4,5 miljoen euro was geen topper, maar ook geen weggeefprijs.

Maar wat blijkt uit de presentatie over het budget 2016 van de stad? De verkoop is over 3 jaar voorzien aan slechts 3,5 miljoen euro. Oftewel een half miljoen euro minder dan wat de stad er zelf – op dat moment 19 jaar geleden – voor neertelde. En een miljoen minder dan het oorspronkelijk verhoopte bedrag.

Wist je trouwens dat Stad Mechelen gebouwen in principe enkel aan de schattingsprijs van een externe schatter mag verkopen? Net daarom diende de gemeenteraad onlangs nog de aanpassing van de minimum inzetprijs bij een openbare verkoop* goed te keuren.

* Het ging toen over de prijs van het appartementsgebouw in de Hoogstraat 50 die verder verlaagd werd naar 400.000 euro – ongeveer de helft van de oorspronkelijke schatting. Wat schepen Greet Geypen (Open Vld) ertoe verleidde: “Blijkbaar krijgen we niet altijd marktconforme prijzen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s