Mailbox Vlaamse administratie niet opgevolgd tijdens publieke inspraakperiode Comet-site

Tijdens de laatste cruciale dagen waarop Mechelaars suggesties konden geven voor het milieueffectenrapport van de Comet-site werd de mailbox van de verantwoordelijke Vlaamse administratie niet opgevolgd. Gevolg: niet alle suggesties belandden bij de verantwoordelijke dossierbehandelaar.

Een vraag, op basis van de wet openbaarheid van bestuur, naar alle inhoudelijke reacties op het plan-MER voor de oude Comet-site bracht aan het licht dat de mailbox van de Vlaamse administratie niet werd opgevolgd tijdens de cruciale laatste dagen van de publieke inspraakperiode. Resultaat? Zeker één suggestie werd niet meegenomen door de bewuste dossierbehandelaar.

Oeps

Mechelaars kregen de voorbije zomer een maand de tijd om suggesties te geven op het zogenaamde plan-MER voor de Zorro-site aan de vaart – beter bekend als de Comet. Deze suggesties kunnen na onderzoek door de Vlaamse administratie in richtlijnen veranderen bij de uitvoering van de milieueffectenrapportage. Geen kattenpis dus.

comet_luchtfoto
Vlaamse MER-dienst nam door slechte opvolging van de mailbox niet alle suggesties mee voor het plan-MER van de Zorro-site.

De verantwoordelijke Vlaamse administratie had naar eigen zeggen slechts drie reacties ontvangen tijdens de voorbije zwoele zomermaand. Maar dat klopte niet volgens ons onderzoek. Daarop gaf de administratie toe dat één reactie niet was doorgegeven aan de verantwoordelijke dossierbehandelaar…

Er is inderdaad een mail gestuurd naar ons algemeen e-mailadres. Die mail is echter niet doorgestuurd door de beheerder van die inbox naar de dossierbehandelaar… er moet daar dus ergens iets misgelopen zijn. Onze fout… excuses daarvoor.

Een opmerkelijke fout die mogelijks niet was komen bovendrijven zonder openbaarheidsverzoek*.

* Het antwoord van de Vlaamse overheid op het openbaarheidsverzoek naar alle inhoudelijke reacties op het plan-MER volgde twee weken na de deadline van de publieke inspraakperiode op het plan-MER. Toch werd in het antwoord van de Vlaamse overheid op het openbaarheidsverzoek één reactie vergeten omdat deze nog in de mailbox bleek te zitten waarop het standaard reactieformulier van de site van de verantwoordelijke administratie aangesloten is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s