In Mechelen ben je gezien

Het arsenaal vaste camera’s waarover de lokale Mechelse politie beschikt is behoorlijk indrukwekkend. Via de website van de privacycommissie telden we er vlotjes 125 stuks.

We telden enkel de camera’s op een zogenaamde “niet-besloten plaats”. Of beter gezegd: de plek waar u en wij wel eens flaneren doorheen de stad, of iets daarbuiten. Daarnaast hangen er natuurlijk ook nog tig camera’s op besloten plaatsen, zoals in het Huis van de Mechelaar, het Oh!, een bureelwagen en zelfs de kerststal in Leest. De politie gebruikt de vele tientallen vaste camera’s in Mechelen voor bewaking en toezicht en houdt de beelden 30 dagen bij.

De vaste cameralocaties achterhaalden we via het openbaar register van de privacycommissie. Geen veldwerk, vandaar dat de locaties op de kaart niet altijd 100% overeenkomen met de werkelijke plaats van de camera. Een beeld van de densiteit geeft het wel.

Het aantal vaste bewakingscamera’s op niet-besloten plaatsen neemt jaar na jaar toe. De aangifte bij de privacycommissie die de meeste camera’s bevat, dateert uit 2010 en werd in 2011, 2014, 2015 en 2016 aangevuld met extra camera’s. Dit jaar gebeurde dit zelfs al tweemaal.

Naast de vaste camera’s beschikt de Mechelse politie ook over drie verplaatsbare camera’s. En dan zijn er nog de twee Volvo-politiewagens met de nieuwste generatie ANPR-camera’s…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s