Het verhaal achter de (opmerkingen)

Onze burgemeester Bart Somers staat in het Vlaams Parlement beter bekend als de fractieleider van de Open VLD. Geen toeval dus dat hij zich roerde toen zijn partijgenoot Jo De Ro, en plein public, een standje kreeg van parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA).

De Ro had het namelijk gedurfd om zijn vraag om uitleg een stuk breder te verwoorden dan wat hij op papier had ingediend. Voldoende voor parlementsvoorzitter Peumans om het parlementslid De Ro terecht te wijzen:

(Opmerkingen)

Ik heb in mijn brief geschreven dat u de vraag moet hanteren die in uw tekst staat. Dat heeft niets met kindertuin te maken. Hier worden vragen gesteld die de minister niet heeft voorbereid. Ik waak puur over het reglement, mijnheer Somers, zoals u dat doet in de stad Mechelen.
Bron: verslag van de plenaire vergadering van woensdag 19 oktober 2016 in het Vlaams Parlement

Die (opmerkingen) zijn niet goed te verstaan op het videofragment van het incident, maar uit het verslag lijken we te mogen afleiden dat Somers de reactie van Peumans eerder in een kindertuin passen vond…

Leuk fragmentje uit het Vlaams parlementje… Inclusief onbedoelde tip voor stoutmoedige Mechelse gemeenteraadsleden.

O ja, technisch gesproken bewaakt eigenlijk niet Bart Somers, maar wel gemeenteraadvoorzitster Rita Van Den Bossche (N-VA) over het huishoudelijk reglement van de Mechelse gemeenteraad. Sinds kort zelfs met een chronometer…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s