Zorro kent zijn richtlijnen

Burgerinspraak loont. In de richtlijnen voor het plan-MER voor de oude Comet-site werd rekening gehouden met alle inspraakreacties.

De procedure voor het plan-MER voor het Zorro-project op de voormalige Comet-site struikelde deze zomer bijna over een procedurefout. As Gau Paust ontdekte, dankzij een openbaarheidsverzoek, dat zeker één reactie in de mailbox van de bevoegde Vlaamse administratie was blijven steken. Een fout die daarop door de Vlaamse administratie werd hersteld. Niet onbelangrijk, want elke reactie kon leiden tot een richtlijn waarmee rekening moet worden gehouden bij het opstellen van het uiteindelijke milieueffectenrapport.

En die richtlijnen zijn nu bekend. De Dienst Mer van de Vlaamse overheid bevestigt in het rapport dat zij bij het opstellen van de richtlijnen met alle inspraakreacties rekening hield.

 

comet
Wist je trouwens dat je als Mechelaar de aankondiging van de terinzagelegging deze zomer – naast de officiële aanplakplaatsen en de website van de stad – enkel in Het Laatste Nieuws / De Nieuwe Gazet, editie Mechelen, kon lezen? Zou Stad Mechelen dan bewust niet voor de Gazet Van Antwerpen kiezen? #dtv (Bron figuur: kennisgevingsdossier plan-MER RUP Zorro)

In de richtlijnen zijn aanvullingen te lezen op het kennisgevingsdossier van deze zomer, gaande van mobiliteit (effecten op veiligheid en gebruik van het pad voor fietsers en voetgangers en voldoende aandacht naar parkeermogelijkheden), water (rekening houden met de aantrekking van eventueel verontreinigd grondwater) tot ruimtelijke suggesties (om de ruimtelijke en architecturale kwaliteit te verbeteren).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s