Stadsmagazine krijgt 2 tot 4 extra nummers richting verkiezingsjaar [UPDATE]

Tot en met het verkiezingsjaar 2018 schakelt het stadsmagazine Nieuwe Maan een versnelling hoger. Het magazine verschijnt vanaf volgend jaar minstens 8 en mogelijks 10 keer per jaar. Daarmee sluit Nieuwe Maan opnieuw aan bij het ritme in de jaren voorafgaand aan de vorige gemeenteraadsverkiezingen.

Het kan verkeren. Gisteren klonk het in de gemeenteraad tijdens het actualiteitsdebat over de opportuniteit van de brochure ‘Mechelen een blik vooruit’ nog dat Mechelen anderzijds wel maar 6 nummers van haar stadsmagazine uitbrengt. Eén van de argumenten was dat uit de mond van burgemeester Bart Somers (Open VLD).

Opmerkelijk detail: de dag voordien was net de overheidsopdracht verschenen om naast een restyling van het stadsmagazine Nieuwe Maan ook de frequentie van dit blad vanaf 2017 op te drijven tot 8 of zelfs 10 keer per jaar. En dit tot en met het verkiezingsjaar 2018.

Met die extra nummers sluit het stadsbestuur opnieuw aan bij het ritme van de jaren voorafgaand aan de voorbije gemeenteraadsverkiezingen in 2012.

stadsmag.PNG
Het eerste nummer van het stadsmagazine Nieuwe Maan verscheen in december 2009, toen nog met de belofte dat dit maandelijks in de brievenbus van de Mechelaar zou vallen. Na de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012 zakte het ritme van het stadsmagazine terug tot bijna de helft. Vanaf 2017 steekt Nieuwe Maan weer een tandje bij… en dit tot en met het verkiezingsjaar 2018. (bron data: Mechelen.be – AGP)

Mediabedrijven kunnen zich tot en met 16 december 2016 kandidaat stellen om het stadsmagazine van Mechelen te restylen – en dus ook vaker uit te geven. Nieuwe Maan verschijnt op 42.000 exemplaren.


UPDATE 24.06.2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s