Schepen Deleus neemt loopje met digitale werkelijkheid

Mechelen is verre van de eerste stad in ons land die haar burgers via mobiele weg bedient. Vraag dat maar na in Kortrijk of Leuven. Nochtans stuurde ICT-schepen Stefaan Deleus die canard de wereld in.

ICT-schepen Deleus (CD&V) klopt zichzelf op de borst: “Mechelen is de eerste Belgische stad waar burgers op een veilige en gebruiksvriendelijke manier officiële stadsdocumenten kunnen aanvragen via hun tablet of smartphone.” Het persbericht, dat aantoonbaar fout is, prijkt nog steeds op de website van de stad.

In Leuven, Kortrijk en Brugge – om 3 steden te noemen – kunnen burgers al veel langer met hun smartphone of tablet bij de stadsadministratie terecht. Deze steden maken daarvoor gebruik van de digitale bouwstenen van de federale overheid, de Federale Authenticatie Service van de zogeheten CSAM-component.

Mechelen nam het bedrijf Vasco onder de arm en koos daardoor voor de “digipass” en niet voor de oplossing van de federale overheid.

Hokus e-Pokus

Het is niet de eerste keer dat ICT-schepen Deleus de digitale waarheid een beetje geweld aandoet: begin dit jaar beweerde hij nog, samen met burgemeester Somers (Open VLD), dat Mechelen de place-to-be was voor digitale stadsdiensten. Een overdrijving van jewelste bleek korte tijd later uit het digitale rapport van Mechelen, waarin de Vlaamse overheid net geen brandhout maakte van de digitale maturiteit van onze stadsdiensten.

Mechelen is de eerste van het stedelijk e-peloton voor mobiele dienstverlening? Helaas pindakaas. Al juichen we toe dat Mechelen sinds kort enkele digitale versnellingen hoger schakelt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s