Eerste schepen Hendrickx deelt tik uit aan burgemeester Somers in Vlaams parlement

Opboksen tegen een burgervader die als geen ander weet hoe hij in de media kan verschijnen. Hoe doe je dat? Door al eens terug te stoten in het Vlaams parlement…

Burgemeester Bart Somers (Open VLD) moet je, als voormalig woordvoerder van zijn partij, niet meer leren wat wel en niet werkt in de media. Een politiek-maatschappelijk boek met enkele praktische ideetjes in, bijvoorbeeld, werkt altijd.

Niet alleen in de pers, ook in het Vlaams parlement werd het laatste boek van Somers vlotjes opgepikt. Over één van die ideeën* erin stelde CD&V’ster An Christiaens een vraag aan minister Liesbeth Homans (N-VA) in de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen van het Vlaams parlement.

Eén-tweetje

Wat volgt, lijkt een ingestudeerd nummertje, een één-tweetje tussen minister Homans en haar partijgenoot Marc Hendrickx, de eerste schepen van Mechelen.

HOMANS: Ik vind dat de vraag van de stad Mechelen, los van het feit dat men niet voldoet aan de voorwaarden en dat men niet goed is nagegaan welke de mogelijkheden waren vooraleer op de voorpagina van een welbepaalde krant het idee te vertellen, een beetje haaks staat op wat in het regeerakkoord staat.

Homans is erg scherp voor het voorstel van Somers en maakt het zo goed als met de grond gelijk. Daarna komt Hendrickx tussen en maakt het idee van zijn burgemeester helemaal af.

HENDRICKX: Het is niet omdat een krant gewag maakt van enkele losse flodders uit een boekje van een burgemeester van een centrumstad, dat het gaat om een gedragen voorstel van de meerderheid in die centrumstad.

Best bijzonder: tijdens een commissievergadering van het Vlaams parlement distantieert Vlaams parlementslid Marc Hendrickx zich als lokale mandataris van een voorstel van zijn burgemeester.

* Om de samenhang tussen de mensen te bevorderen stelde Bart Somers in zijn boek ‘Samen leven – Een hoopvolle stra­tegie tegen IS’ voor om ook een aantal gezinnen uit de middenklasse toe te laten in sociale woonwijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s