Hoe sterk is de eenzame gemeenteraadvoorzitster

Een ongezien moment in de Mechelse gemeenteraad. Tijdens het begrotingsdebat gaf Stadslijst-fractieleider Alexander Vandersmissen (Open VLD) zijn spreektijd voor een wederwoord cadeau aan oppositiepartij sp.a.

“Wij schenken onze 5 minuten aan oppositiepartij sp.a”, reageerde fractievoorzitter Vandersmissen van de Mechelse Stadslijst met een opmerkelijke geste tijdens het begrotingsdebat in de Mechelse gemeenteraad.

Net daarvoor was sp.a-fractieleidster Caroline Gennez de mond gesnoerd door gemeenteraadvoorzitster Rita Van den Bossche (N-VA). Gennez haar 5 minuten spreektijd waren op.

Extra time

De tijdsbewaking op de Mechelse gemeenteraad is al langer een teer punt. En – eerlijk is eerlijk – volgens de letter van het huishoudelijk reglement heeft Van den Bossche geen ongelijk: 5 minuten wederwoord is 5 minuten wederwoord.

Toch is het maar de vraag of dit dan wel de weg is die de gemeenteraadvoorzitster moet bewandelen als zelfs de leider van de grootste fractie uit de meerderheid, tijdens het belangrijkste debat van het jaar, zijn spreektijd wegschenkt aan de oppositie. Een scheids kan een wedstrijd ook kapot fluiten…

Misschien moeten de fractieleiders toch nog maar eens de koppen bij elkaar steken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s