Stadsbestuur zet beslissingen online als reactie op oproep tot meer transparantie

Voortaan kan elke Mechelaar de beslissingen van het stadsbestuur online raadplegen. Daarmee komt burgemeester Bart Somers (Open VLD) zijn belofte na op de gezamenlijke oproep van het Mechels Magazine AsGauPaust.be en GVA-stadsjournalist Sven Van Haezendonck om meer transparantie.

Kort geleden had je als Mechelaar nog een openbaarheidsverzoek nodig om een digitale versie van de beslissingen van het college van burgemeester en schepenen te bekomen. Die tijd is nu voorbij.

Met het online plaatsen van de collegebeslissingen komt burgemeester Somers zijn belofte na die hij maakte nadat onze oproep voor meer transparantie via GVA-journalist Sven Van Haezendonck een stevig steuntje in de rug kreeg.

Voorlopig vind je wel enkel de collegebeslissingen terug vanaf vrijdag 25 november 2016.

Na een spontaan een-tweetje van het Mechels Magazine AsGauPaust.be met GVA-stadsjournalist Sven Van Haezendonck beloofde burgemeester Somers werk te maken van meer transparantie over de collegebeslissingen. Dat is nu gebeurd. Misschien moeten we het binnenkort ook nog maar eens over het streamen van de gemeenteraad hebben…? 😉


UPDATE 10.01.2017

Ook Jeugdraad drong aan op openbare collegebeslissingen

Ook de Mechelse Jeugdraad wil een transparanter college. Dat blijkt uit de collegebeslissingen van 23.12.2016, waarin een advies van de Jeugdraad in die zin werd besproken. Het college verwees in haar antwoord naar de stedelijke website waarop de collegebeslissingen sinds de zitting van 25 november 2016 online staan. Da’s slechts enkele dagen na onze gezamenlijke oproep voor meer transparantie. Way to go!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s