Willebroek hekelt communicatie over Mechelenbon voor singles (UPDATE)

Door de Mechelenbon voor singles voor te stellen als een compensatie voor de 54 euro vaste afvaltaks doorbreekt Mechelen de collegialiteit onder de vennoten van IVAREM. Dat zei de Willebroekse burgemeester Eddy Bevers (N-VA) op de bijzondere algemene vergadering van de intergemeentelijke afvalbeheerder midden december vorig jaar.

Met zijn kritiek haalde de Willebroekse burgemeester Bevers onverbloemd uit naar de uitspraken van zijn collega Bart Somers (Open VLD) bij de lancering van de Mechelenbon voor singles.

Somers had deze cadeaubon voor alleenstaanden namelijk verpakt als een compensatie waardoor sinlges in Mechelen als het ware nog maar 29 euro betalen voor hun afvaltaks en niet langer de volle pot van 54 euro.

Collegialiteit

En daar kon de burgemeester van Willebroek bepaald niet om lachen. Bevers wees er tijdens de algemene vergadering van IVAREM op dat een beslissing van de intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer door al haar vennoten collegiaal gedragen moet worden.

Door die [communicatie rond de Mechelenbon voor singles] te koppelen aan de ‘felomstreden’ (perscommunicatie) vaste afvalbijdrage, die nota bene door Mechelen werd voorgesteld, doorbreekt de stad Mechelen de broodnodige collegialiteit onder de vennoten.

Burgemeester Eddy Bevers van Willebroek

Het dodelijke tussenzinnetje, dat Mechelen destijds zélf de aanjager zou zijn geweest van die vaste afvaltaks, maakt de uitval van de Willebroekse burgervader tijdens de Algemene Vergadering van IVAREM extra scherp.

In eigen stad noemt burgemeester Bart Somers de vaste afvaltaks onrechtvaardig voor alleenstaanden. Tijdens de algemene vergadering bij IVAREM wijst de Willebroekse burgemeester Eddy Bevers er op dat Mechelen deze vaste afvalbijdrage destijds zelf voorstelde en hij zodoende de Mechelse communicatie betreurt en daarenboven niet collegiaal vindt.


UPDATE: Mechelenbon blijft Willebroek beroeren

Ook op de Willebroekse gemeenteraad van december was de Mechelenbon weerom talk of the town… Volgens schepen van Financiën Luc Spiessens (N-VA) niets meer dan een mediastunt.

Voor schepen Spiessens gaat de kortingbon voor alleenstaanden in Mechelen gewoon om een mediastunt die niets te maken heeft met Ivarem.

bron: notulen gemeenteraad Willebroek 20.12.2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s