Organisator ‘Overheidsorganisatie van het Jaar’ weigert juryrapporten bloot te geven

Ernst & Young België, de organisatie achter de prijzen voor de ‘Overheidsorganisatie van het Jaar’, weigert de juryverslagen van de laatste editie vrij te geven. Zo wordt het wel heel moeilijk om de overwinning van Groep Mechelen naar waarde te schatten.

En of er weer een fiere flow doorheen de Dijlestad golfde toen Mechelen de hoofdvogel afschoot bij de verkiezing tot lokale overheidsorganisatie van het jaar. Nadat we onze overwinningsroes hadden uitgeslapen, wilden we nog even nagenieten door het juryrapport na te lezen. Factchecken, weet je wel.

IJdele hoop. De organisatie van de verkiezing van ‘Overheidsorganisatie van het Jaar’ duldt geen pottenkijkers. Op de eenvoudige vraag of we een digitaal kopietje konden krijgen van de juryverslagen van de vier finalisten voor de lokale trofee (naast Groep Mechelen, was dat Stad Antwerpen, Lokaal Overheidsbedrijf Aalst en Stad Deinze, AGP) kregen we een njet te horen.

Bij deze wensen wij u op de hoogte te stellen dat wij deze informatie niet doorgeven.

E-mail van het secretariaat Overheidsorganisatie van het Jaar

Bij partnerorganisatie De Tijd / L’Echo antwoordden ze nog niet op onze tweet…

Wij van WC-eend

De verkiezing van Overheidsorganisatie van het Jaar bestaat sinds 2014. Ernst & Young België zet er samen met De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis haar schouders onder. Geen kleine spelers. Des te onbegrijpelijker dat de organisatie haar juryrapporten zo afschermt.

Door de juryrapporten verborgen te houden, werpt de organisatie een smet op het resultaat van de verschillende winnaars.


Op basis van de selectieprocedure op de website van Ernst & Young trachtten we ons een idee te vormen van de juryrapporten:

  • een zelfevaluatie door de kandidaat via het inschrijvingsformulier op basis van de beoordelingscriteria: strategie, klantgerichtheid, effectiviteit, efficiëntie, betrouwbaarheid, duurzaamheid
  • een weerslag van het interview door EY-medewerkers bij de kandidaat, waarbij eveneens ingegaan werd op extra beoordelingscriteria: wendbaarheid, innovatie, samenwerking
  • een bijkomende presentatie door de kandidaat en een weerslag van een bijkomend interview met de kandidaat in de EY-kantoren door de jury
  • de deliberatie door de jury
  • de stemming door de jury

UPDATE 21.03.2017

2 gedachtes over “Organisator ‘Overheidsorganisatie van het Jaar’ weigert juryrapporten bloot te geven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s