Stad investeert 1 miljoen in De Zeeridder

Het stadsbestuur lijkt het gebouw De Zeeridder in de Befferstraat niet langer kwijt te willen. In de begroting voor 2017 is geen spoor meer terug te vinden van een verkoop van het stadskantoor. In plaats daarvan laat de stad aanpassingswerken uitvoeren aan het gebouw ter waarde van ongeveer 1 miljoen euro.

Eind 2015 raakte bekend dat het stadsbestuur De Zeeridder niet langer nodig vond voor haar ambtenarij. Volgens Het Laatste Nieuws wou de stad er toen 4,5 miljoen euro voor vangen. Bij de bekendmaking van de begroting voor het jaar 2016, enkele weken later, liet het stadsbestuur die prijs toen zakken tot 3,5 miljoen euro.

Nieuwe werken

Opmerkelijk genoeg valt er in de begroting voor dit jaar geen verkoop van De Zeeridder meer te bespeuren. In plaats daarvan lezen we een uitgave voor aanpassingswerken van 988.000 euro in functie van “het nieuwe werken” (waardoor vaste werkplekken wegvallen en telewerk maximaal technisch ondersteund wordt, AGP) .

Bij de toenmalige bekendmaking van de verkoop klonk het nog dat er juist dankzij “het nieuwe werken” geen nood meer zou zijn aan de ruimte van De Zeeridder. Het kan verkeren.

zeeridder
In het budget van 2016 met het bijhorende meerjarenplan was de verkoop van De Zeeridder voorzien in 2019, maar daar is in het budget 2017 niets meer van terug te vinden. (Bron figuur: Meerjarenplan 2014-2019 – Stad Mechelen)
Het lijkt erop dat het stadsbestuur op haar stappen terugkeerde.

Schattingsverslag

Toch is het schattingsverslag van De Zeeridder niet voor niets geweest. Uit een openbaarheidsverzoek van het magazine As Gau Paust blijkt dat dit verslag als basis diende voor de recente huurprijsraming van het Huis van Preventie & Veiligheid, in diezelfde Befferstraat. Dat voormalige Dexia-gebouw wordt, in afwachting van de verkoop, voor 5.000 euro aan de intercommunale IGEMO verhuurd.

Nekkerhal

Toch blijven de verkoopopbrengsten voor de stad, ondanks het schrappen van de verkoop van De Zeeridder, verder stijgen tot 82,6 miljoen euro. In vergelijking met het meerjarenplan bij het budget van 2016 is dat een toename van 13% . Die stijging is onder meer te wijten aan de geplande verkoop van de Nekkerhal (12,5 miljoen euro) en het ziekenhuis Dodoens (20,35 miljoen euro).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s