Volg Mechelse gemeenteraad voortaan live op Twitter [UPDATE]

Mechelaars kunnen in aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen de gemeenteraad voortaan live volgen via de Twitter-hashtag #grmechelen. Met dit initiatief springt het Mechelse magazine As Gau Paust in het gat dat het Mechelse stadsbestuur momenteel laat liggen. In haar bestuursakkoord beloofde de huidige coalitie namelijk dat burgers de gemeenteraad live online moeten kunnen volgen. In afwachting kunnen Mechelaars op Twitter terecht.

Als de berg niet naar Mozes komt, dan komt Mozes wel tot de berg.

Met nog slechts 1/7e van de legislatuur te gaan, krijgen Mechelaars straks wellicht maar een handvol gemeenteraden meer online te zien. Tenminste als het stadsbestuur binnenkort werk maakt van haar belofte om de gemeenteraden live te streamen.

Om de Mechelaar beter te informeren over de werking en de beslissingen, moet de gemeenteraad live online te volgen zijn. Later moet de gemeenteraad ook herbekeken kunnen worden.

Punt 219 uit het bestuursakkoord VLD-Groen-M+, N-VA, CD&V | 2013-2018

Op technisch en financieel vlak kost het plan twee keer niets, lieten we ons een tijdje geleden nog vertellen. Een makkelijke quick win dus, om het met een duur woord te zeggen. Net daarom blijft het opmerkelijk dat de ploeg van burgemeester Somers zo blijft talmen om werk te maken van dit punt uit het bestuursakkoord.

#grmechelen

In afwachting van die online streaming door de stad verslaat het Mechelse magazine As Gau Paust de gemeenteraden live via Twitter. Op die manier willen we de Mechelaars beter informeren over de werking en de beslissingen van hun stad.

De eerste twee live twitterverslagen hebben we ondertussen achter de rug – en in de vingers – en zijn nog steeds op Twitter na te lezen.

Gemeenteraad 2.0

Het voordeel van dit initiatief is dat élke Mechelaar hieraan kan deelnemen door dezelfde hashtag #grmechelen te gebruiken.

Misschien moet de stad ook maar haar wifi openstellen in de raadzaal van het stadhuis? Zo kan het volgende en twitterende publiek nog makkelijker reageren op wat er in de gemeenteraad gebeurt. En krijgt de kloof tussen burger en politiek er een bescheiden brugje bij… #quickwin


UPDATE 29.01.2018

De regionale televisiezender RTV wijdde een nieuwsitem aan onze Twitter-verslaggeving van de gemeenteraad en noemde As Gau Paust een platform. En da’s in dezen de nagel op de kop: de kracht van Twitter is dat élke Mechelaar kan deelnemen dankzij de hastag #grmechelen. Dus… tot op de volgende gemeenteraad! 😉


UPDATE 02.02.2018

Stad zoekt oplossing voor live streaming

In een reactie bevestigt ICT-schepen Stefaan Deleus (CD&V) ons dat de stad  indertijd inderdaad een te dure offerte ontving voor een kwalitatieve live stream (40.000 euro, AGP).

Toch zoekt de stad alsnog naar een oplossing, geeft de schepen nog mee. Ook op de korte termijn.

Intussen heb ik dit opnieuw voorgelegd aan het college en wij laten bekijken wat er eventueel op korte termijn toch mogelijk is. Tevens wordt gekeken naar een geïntegreerde – en dus betere/definitieve – oplossing voor de toekomst.

Reactie ICT-schepen Stefaan Deleus


UPDATE 27.02.2018

Stad streamt gemeenteraad via YouTube

Schepen Deleus hield woord. De Mechelse gemeenteraad werd eind februari 2018 voor het eerst op YouTube gestreamd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s