2 jaar As Gau Paust

Sinds de zomer van ‘16 houdt het Mechels magazine As Gau Paust de vinger aan de pols bij het stadsbestuur van Mechelen. Met behulp van wakkere burgerjournalistiek ijvert het online stadsmagazine voor een transparantere Dijlestad.

Het Mechels magazine As Gau Paust haalt de mosterd voornamelijk bij officiële bestuursdocumenten die de redactie, dankzij de Wet Openbaarheid van Bestuur, via de stad of aanverwante overheidsdiensten te pakken krijgt.
Op die manier wil het burgerjournalistiek project Mechelaars beter informeren over de werking en beslissingen van hun stad. Dat we nooit terug te vinden zijn op de klassieke persconferenties is dan ook niet helemaal toevallig…

As gau paust dat de paus oep au paust… Paust dan ma gau eet anders!

Daarnaast bouwde het Mechels magazine, met behulp van de vergaarde overheidsdata, ook enkele instrumenten uit die voor nog meer transparantie zorgen: zoals de databank met alle begrote subsidiegelden uit de voorbije legislatuur of de lijst met agendapunten die het College van burgemeester en schepenen zelf liever niet op de eigen online agenda zet.

Ook stimuleren we actief burgerschap onder Mechelaars, want ‘Iedereen Mechelaar’ betekent eveneens een zekere betrokkenheid en engagement ten aanzien van onze stad.

Fans

“We zijn fan van u”, verklapte een gemeenteraadslid van de meerderheid ons dit jaar nog. We zouden liegen, mocht het ons niet plezieren dat dit magazine gelezen wordt – al hoeft u daarom uiteraard geen fan te zijn. Een abonnement nemen, kunnen we u wel aanbevelen en is bovendien – nog steeds – volledig gratis.

Steunt u ons ook?

Wilt u dan toch een vrijblijvende financiële geste doen? Dat kan met een klein vast bedrag. Omdat een onafhankelijk Mechels magazine belangrijk is…

Een gedachte over “2 jaar As Gau Paust

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s