Meebouwen aan een transparantere stad

MECHELEN – Omdat burgers het recht hebben te weten wat er in hun naam gebeurt. Da’s de drijfveer van het hyperlokaal stadsmagazine As Gau Paust uit Mechelen. Met een minimum aan middelen tracht dit burgerjournalistiek project een maximum aan transparantie te bekomen bij het Mechels stadsbestuur.

Lees het volledige artikel over ons hyperlokaal experiment op de website van De Nieuwe Reporter.

ikSteunAGP

De Nieuwe Reporter wil discussies stimuleren over de invloed van nieuwe media en bredere sociaal-culturele ontwikkelingen op de journalistiek. O ja, in de FAQ op hun website lezen we “dat DNR iedereen de mogelijkheid geeft om een artikel te publiceren over de kwaliteit of toekomst van de (Nederlandse) journalistiek. Maar wel graag met een beetje kwaliteit. We zetten niet zomaar alles op de site, er vindt wel een selectie plaats.” Altijd fijn, zo’n compliment! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s