Gele hesjes mogen gratis naar Mechelse gemeenteraad

Na de gratis beklimming van de Sint-Romboutstoren, voor al wie zich in geel hesje uitdoste, gaat stad Mechelen door op dit elan. Voortaan kunnen alle burgers die zich met fluogeel omsjorren, elke maand gratis naar de gemeenteraad.

Na de succesvolle recuperatie van de stunt van het Eén-programma Factcheckers, door alle bezoekers in geel hesje gratis de Sint-Romboutstoren te laten beklimmen, ziet het Mechels stadsbestuur meer potentieel in die formule.

Het VRT-televisieprogramma Factcheckers toonde aan dat wie een geel hesje draagt makkelijk ergens binnen geraakt. De tv-makers lukte dat onder andere in Planckendael, Technopolis en op de Sint-Romboutstoren. (Foto: AGP)

Circulair

“Als straks zo goed als niemand nog met de wagen in onze historische binnenstad rijdt, kunnen we dat verplichte fluovestje uit diezelfde auto net zo goed recycleren om mensen te motiveren een bestuursvergadering bij te wonen”, verduidelijkt een woordvoerder van de stad.

Dat burgers nu al gratis de gemeenteraad mogen bijwonen, weten ze bij stad Mechelen natuurlijk wel. “Maar ‘gratis’ werkt nu eenmaal altijd”, klinkt het droog. “Even hebben we zelfs met de gedachte gespeeld om de vergadering ook CO2-neutraal te noemen, maar we moeten de mensen nu ook weer geen blaasjes wijsmaken.” (Lacht)

Kniesoor

Een kniesoor dus, vinden ze bij de stad, die erom maalt dat de gemeenteraad sinds jaar en dag een openbare vergadering is. Toch is de gemeenteraad nog maar het begin. “We overwegen sterk om ook de deuren van het schepencollege open te gooien voor al wie zich in fluo tooit”, klinkt het op het stadhuis. “Op die manier willen we de besognes van de Mechelse gele hesjes letterlijk tot in de kern van het bestuur brengen.”

We overwegen sterk om ook de deuren van het schepencollege open te gooien voor al wie zich in fluo tooit

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s