Stad wachtte niet tot na broedseizoen met bomenkap

De bomenkap in de Mechelse Schijfstraat deed de emoties in de buurt en op het internet hoog oplaaien, lazen we onlangs nog op de regionale pagina’s van de krant. “Zondag wilden we nog een stil protest houden bij de [24] bomen, de stad wist dat en heeft ons in snelheid gepakt en niet eens het uitbroeden van de vogels afgewacht”, zei één van de actievoerders aan Het Laatste Nieuws. “De bomen staan heel dicht bij de rand van de weg en zijn daardoor verweven met de bestaande leidingen in de ondergrond. Door hun omvang is het onmogelijk om hieraan te werken zonder de wortels te beschadigen. De bomen laten staan terwijl de wortels beschadigd zijn, zou een veiligheidsrisico inhouden”, reageerde schepen van Natuur- en Groenontwikkeling Patrick Princen (Groen) op de kap.

Een gedachte over “Stad wachtte niet tot na broedseizoen met bomenkap

  1. Mechelen wint de European Green Leaf Award. Een prijs van de Europese Commissie, 75.000 euro, beloont de gemeente voor de inspanningen rond duurzaamheid en levenskwaliteit=
    o.a. natuur en biodiversiteit, duurzaam gebruik van land, luchtkwaliteit …

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s