Aan wie geeft Stad Mechelen ‘onze centen’ uit?

Ook benieuwd aan wie ons stadsbestuur subsidiegeld uitreikt? Het Mechels magazine As Gau Paust brengt met een gloednieuw overzicht meer transparantie in de toegestane werkings- en investeringssubsidies die de stad via haar meerjarenplan 2020-2025 aan specifieke organisaties uitdeelt.

Foto: beeldjes in Keerbergstraat

Met een overzicht van alle bedragen per begunstigde brengt het magazine As Gau Paust meer klaarheid in de subsidieverdeling van het Mechels stadsbestuur aan specifieke organisaties.

Als bron gebruikten we het overzicht van ‘toegestane werkings- en investeringssubsidies’ uit de eerste wijziging van het meerjarenplan 2020-2025 dat vlak voor de zomervakantie op de gemeenteraad passeerde. Een document dat je vandaag al kon raadplegen op de site van Stad Mechelen, al zit het daar nog steeds gevangen in een pdf-formaat. Enkel de subsidies waarbij de naam van de begunstigde expliciet staat vermeld namen we op (of in vakjargon: de nominatief toegekende subsidies, red.)

Klik op de figuur hierboven om naar het subsidieoverzicht te gaan. Wie een technisch toegankelijkere csv-versie wil, kan hier terecht. We weerhielden alle bedragen die in het publieke document met toegestane werkings- en investeringssubsidies aangeduid waren als ‘nominatief’. Opgelet: dit is een ruimer overzicht dan het aparte document met nominatieve subsidies dat eveneens op de gemeenteraad passeerde. Voor aanvullingen of correcties: één adres.

We clusterden de bedragen eveneens per ‘verantwoordelijke dienst’ waardoor je tussen én binnen een specifiek thema, zoals ‘sportdienst’ of ‘lokaal cultuurbeleid’, de verschillende accenten ziet.

In dat laatste geval kennen de nominatieve subsidies voor ‘lokaal cultuurbeleid’ opnieuw een opvallend Oostenrijks accent met de vaste jaarlijkse subsidies voor de International Robert Stolz Club van België (3.000 euro/jaar) en het Haydn-Genootschap Vlaanderen (5.000 euro/jaar).

Binnen ‘Financiën: toelagen en subsidies’ is de politiezone de grote slokop, naast andere -kleinere- kleppers als de hulpverleningszone Rivierenland, J@M, MMMechelen Feest! en AV Dodoens.

2 gedachtes over “Aan wie geeft Stad Mechelen ‘onze centen’ uit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s