Gemeenteraad Live: ontmoetingsplaats voor Mechelaars

MECHELEN – Mechelaars verbinden rond de gemeenteraad. Dat is het ambitieuze doel dat het Mechels onafhankelijke magazine As Gau Paust – letterlijk: ‘Als Jij Denkt’ – voor ogen heeft. Voortaan kan elke  ‘meedenkende Mechelaar’ meevolgen én -praten met het live verslag van de maandelijkse gemeenteraadszitting die deze hyperlocal verspreidt: op Twitter, op Facebook én op de site van het stadsmagazine zelf.

Foto: gevel in de Frederik De Merodestraat

Een grote aftelklok laat elke bezoeker meteen weten hoe lang het nog duurt tot aan de volgende gemeenteraad. Een zitting die het onafhankelijke magazine As Gau Paust straks opnieuw live verslaat – en dat zo al meer dan drie jaar volhoudt.

2021-06-28T20:00:00

  dagen

  uren  minuten  seconden

tot

de volgende gemeenteraad

Toch is het dit keer anders: voortaan kan je het verslag over de gemeenteraad ook live meevolgen en bediscussiëren vanop de website van het Mechels magazine zelf. Zonder dat je daarvoor per se een social media-login nodig hebt.

Klepel

Een vergadering die makkelijk meer dan vier uren duurt. Agendapunten die vaak passeren zonder inhoudelijke bemerkingen, laat staan dat een voice-over je nog snel even bijpraat over elk punt. Het valt niet mee om vanop de zijlijn zicht te krijgen op wat er zich in de Mechelse raadzaal afspeelt.

Daarom publiceert het magazine As Gau Paust haar live verslag over de gemeenteraad nu ook meteen op de eigen website. Vrij toegankelijk voor iedereen. Je kan er ook jouw bedenkingen kwijt via een discussieplatform. Op 1 maart is het zover.

Gemeenteraad Live

Ook op Facebook kondigen we voortaan elke gemeenteraad aan als een online evenement. Op Twitter lanceerden we hiervoor een apart live-account – je weet wel: zoals ze dat bij de VRT met Sporza Live doen… 😉

Wil je ook klank & beeld bij ons verslag, dan zet je best het YouTube-kanaal van Stad Mechelen op. Voor de virtuele ‘voice-over’ zorgen wij dan wel tijdens Gemeenteraad Live.

Voor de meedenkende Mechelaar

As Gau Paust bouwt mee aan een transparantere stad omdat burgers het recht hebben te weten wat er in hun naam gebeurt en daar fier op willen zijn. Met Gemeenteraad Live kan elke Mechelaar meepraten én -volgen met de raadszitting via de website van dit hyperlokaal magazine.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s