As Gau Paust start eigen realityreeks

De Mechelse hyperlocal As Gau Paust speelt straks gewoon zichzelf in een gloednieuwe reeks op het YouTube-kanaal van het gelijknamige magazine. Met de realityreeks ‘Wa Paust Em Nau?!’ krijgt elke Mechelaar zo een inkijk in het dagelijkse leven van elk redactielid. “Gewoon omdat het kan.”

Foto: plakkaat in Planckendaal

Het Mechelse magazine As Gau Paust gooit alle deuren open: Mechelaars kunnen straks ongecensureerd meekijken in het leven van de redactie. Toch is die redactie niet van plan om zelf ook maar één enkele beeldopname te maken. Alle beelden komen van de talrijke camera’s die het stadsbestuur de voorbije jaren op het Mechels grondgebied neerplantte.

“Het idee kwam eigenlijk nogal al stoemelings”, bekende de redactie deze morgen tijdens een druk bijgewoonde persconferentie, “toen we hier naar die eerste aflevering van de VRT-reportage Privacy en ik – over camerasurveillance – aan het kijken waren. Doordat we hier in het straatbeeld inderdaad over nogal wat camera’s beschikken, groeide de idee om daar ook eens iets mee te doen.”

Doordat we hier in Mechelen over nogal wat camera’s beschikken, groeide de idee om daar ook eens iets mee te doen.

Redactie As Gau Paust

Recht op toegang

Gewapend met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR, red.) én artikel 12 uit de Camerawet nam de redactie een jurist onder de arm om zo alle camerabeelden van de voorbije tijd op te vragen bij de stad waarop elk redactielid herkenbaar passeerde. “Het is eens iets anders dan een openbaarheidsverzoek”, viel nog te horen – een techniek waarmee het magazine zich tot op heden onderscheidt.

‘Wa Paust Em Nau?!’ is de naam van de realityreeks die As Gau Paust lanceert tijdens de paaspauze (Foto: verkeersspiegel in Mechelen)

Of de redactie werkelijk in haar opzet is geslaagd blijft weliswaar onduidelijk. De sneakpreview voor de pers van de eerste aflevering van ‘Wa Paust Em Nau?!’ liep deze ochtend compleet in het honderd doordat de speciale internetverbinding die was voorzien niet opgestart raakte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s