Altijd blijven meedenken – onze wens voor elke Mechelaar

Meedenken – of -bouwen, zo u wil – aan een transparantere stad. Dat deed het onafhankelijk Mechels magazine As Gau Paust het voorbije jaar alweer bij uitstek. Hier is geen plaats voor gechambreerde persberichten of voorgekauwde woordvoerderspraatjes. En dat weten Mechelaars in steeds grotere getale te smaken. Ook komend jaar roepen we elke Maneblusser op om te blijven meedenken.

Foto: dino in Planckendaal

Welke verhalen de meelezende – we noemen u liever ‘meedenkende’ – Mechelaars het voorbije jaar het meest wisten te appreciëren? Dan toch vooral die verhalen waar een rafelrandje aan zat. 

Het PFOS-artikel over het voormalige oefenterrein van de Mechelse brandweer had alles van zo’n rafelranden-stuk. Het was dan ook veruit het meest aangeklikte verhaal van 2021 op de site van dit magazine. Bij een vervolgstuk ontdekten we een opmerkelijke fout in het rapport over het verkennend bodemonderzoek.

Ook de Mechelse gemeenteraad durft mee te denken, zo bleek na de publicatie van ons artikel over de niet-zo-geheime tegenstem in de raad van bestuur van de intercommunale Ivarem – da’s die van de vuilniszakken. Een meedenkende gemeenteraad kreeg zo onze toekomstige – en tegenstemmende – schepen aan de praat.

En ook onze lokale perscollega’s denken mee. Zoals die keer toen de titelvoerend eerste schepen niet op onze persvraag reageerde. Een schoolvoorbeeld van het ‘hyperlokaal partnerschap’ dat wij erg hoog hebben zitten, want samen weten en kunnen we zoveel meer…

Het ziet er trouwens naar uit dat er de komende jaren nog heel wat meer meedenkende Mechelaars bij komen. Het stadsbestuur kiest namelijk voor een bijzonder sterke bevolkingsgroei. Misschien moet de gemeenteraad daar eens een zomerdebat aan wijden – kwestie van ook in de maanden juli en augustus te blijven meedenken.

Ook in 2022 blijft het Mechels onafhankelijk magazine As Gau Paust meebouwen aan een transparantere Dijlestad. In de eerste plaats door de Mechelse gemeenteraad van nabij te blijven volgen via onze live verslaggeving en de voorbeschouwingen op de eerstvolgende zitting. Omdat Mechelaars het recht hebben te weten wat er in hun naam gebeurt.
Neem vandaag nog een gratis abonnement.

Ook in 2022 zijn we voor minder én meer. Minder gechambreerde persberichten, meer unieke nieuwsverhalen. Minder morrelen in de marge, meer focussen op de structuren van het systeem. Minder snelheid in de nieuwskaravaan, meer reflecteren tijdens de tijd die daardoor vrijkomt…

Een gedachte over “Altijd blijven meedenken – onze wens voor elke Mechelaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s