Dit was As Gau Paust (op Facebook)

Dat je behoorlijk wat tijd kunt verdoen met die sociale media: je moet het ons niet vertellen! Daarom selecteren we speciaal voor jou de interessantste krabbels uit ons online Facebook-schriftje. En ook een beetje omdat niet elke meedenkende Mechelaar een eigen FB-account heeft natuurlijk.

Foto: UFO gespot boven Mechelen

Goed nieuws: je kunt de onderstaande gelinkte stukjes ook lezen zonder Facebook-abonnement. 👍

Straks verdwijnt er alwéér een gemeenteraadslid uit de Mechelse raadzaal. Je zou van minder de tel kwijtraken ♠♠♠ Dat doet ons eraan denken: maandagavond 5 september is er een nieuwe gemeenteraadszitting! Hoeft het nog gezegd dat je alles live mee kunt volgen vanaf 20:00 via ons magazine? Of op Twitter natuurlijk. ♠♠ Op de agenda staat er onder andere een ‘voorstel van de burger’. Da’s een formele procedure waarbij je met minstens 280 handtekeningen wat spreektijd krijgt in de gemeenteraad. In dit geval over de leefbaarheid van Battel en de noordrand van Mechelen die onder druk zou staan omwille van de E19 en de N16 in de buurt. Volgens de lokale Battel-nieuwsbrief hebben 914 Battelaars hun handtekening eronder gezet. ♠♠ Weet je trouwens waarom je altijd het aantal raadsleden in de raadzaal moet tellen? ♠♠ De gemeenteraad mag zich aan nog meer bezoek verwachten allicht, want ook enkele Mechelaars die zich verenigen tegen het eenrichtingsverkeer op de Vesten zonder voorafgaande burgerinspraak komen straks naar de gemeenteraad afgezakt – viel te lezen in hun Facebook-groep ‘Red de Vesten’. Ondertussen opende de Stad samen met het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer het debat over de Vesten op social media met een gloednieuwe FB-pagina. ♠♠ Sympathiek van CPEX trouwens om van hun klassieker een ode aan Maanrock te maken. ♠♠ Wist je dat Mechelen één van de gemeenten is waar in 2027-2028 het grootste absolute capaciteitstekort te verwachten valt voor het kleuter-, lager en basisonderwijs? Zou iemand in de raadscommissie Onderwijs dat straks even aan bod laten komen? De eerstvolgende zitting van die commissie is op 12 oktober. We houden je op de hoogte als het zover is. ♠♠ Al eens in de sporen van de commissie Openbare Werken gefietst? ♠♠ Op dinsdag 6 september kun je de toelichting over de gedaanteverandering van Mechelen-Noord III beluisteren in de Keldermanszaal van het Mechels stadhuis. Schrijf je in voor 3 september. ♠♠♠ Wist je trouwens dat zowel Picasso, Magritte, Monet én Van Gogh een stadsgezicht van onze Dijlestad maakten? ‘t Is te zeggen: het had waar kunnen zijn

Bouw ook mee aan een transparantere stad en stuur dit bericht door naar twee van jouw vrienden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s