Dat was As Gau Paust alweer… op social media

Dat je behoorlijk wat tijd kunt verdoen op die sociale media: breek ons de bek niet open. Daarom selecteerden we speciaal voor jou de opmerkelijkste krabbels uit onze online notitieschriftjes. Kwestie van elke meedenkende Mechelaar te laten meegenieten van de krenten in onze Facebook- & Twitter-pap…

Wist je dat je alle onderstaande linkjes ook kunt lezen zonder Facebook- of Twitter-abonnement? Allemaal samen:👍

Beeld: DALL-E

Wil je de discussies van afgelopen maandagavond in de raadzaal van het Mechels stadhuis nog even op het gemak doorscrollen? U vraagt… ♣♣♣ Via enkele toegevoegde punten aan de agenda van de gemeenteraad ging het voor de zoveelste keer op rij over de Mechelse Vesten. Dat de verkeerssituatie op de Mechelse stadsring grondig wijzigde zonder dat de Mechelaar dit op voorhand kon beoordelen, zit een aantal stadsgenoten nog steeds dwars. ♣♣♣ Dat een stad of gemeente tegenwind krijgt bij ruimtelijke ingrepen, da’s niks nieuws natuurlijk. Behalve dan als de Raad voor Vergunningsbetwistingen hierover iets heel strafs te zeggen heeft. ♣♣♣ En over straffe quotes gesproken: weet je nog die keer toen ons stadsbestuur droomde van meer dan 100.000 inwoners? Wel, ondertussen groeide die droom uit tot een visioen van meer dan 120.000 Mechelaars tegen 2040. Via een online enquête wil onze Stad trouwens ook weten hoe jij het Mechelen van morgen ziet – niet twijfelen: je hebt nog tot en met 31 december de tijd. ♣♣♣ “Het is zaak van het nuchter en traag aan te pakken”, vertelde Apache-journaliste Hind Fraihi onlangs tijdens een debat over ‘de waarheid’, georganiseerd door het Hannah Arendt Instituut in het Lamot-congresgebouw. ♣♣♣ Maar véél te traag kan natuurlijk ook: zo zette het Zorgbedrijf Rivierenland haar verslag van de augustus-zitting van de algemene vergadering weken te laat online – je weet nog wel: met die uitloper over dat onbedoelde dubbele presentiegeld voor de voorzitter. Of beter gezegd: we hebben er eerst nog naar moeten vragen. Nochtans vraagt het Decreet Lokaal Bestuur om 10 dagen nadat ze genomen zijn alle besluiten te publiceren. In dit geval was dat trouwens de verantwoordelijkheid van de buren van Sint-Katelijne-Waver, aangezien zij de maatschappelijke zetel herbergen. ♣♣♣ Nu ja, ook in Mechelen gebeuren er al eens vreemde dingen met online publicaties. Of met de live stream van de gemeenteraad. ♣♣♣ Je zou van minder vreemd opkijken. ♣♣♣ O ja, voor wie hier maar geen genoeg van kan krijgen: je vindt ons ook op Mastodon!

Bouw zelf ook mee aan een transparantere stad en deel deze pagina op jouw sociale media…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s