Over

As Gau Paust is een onafhankelijk stadsmagazine voor de meedenkende Mechelaar – voor jou dus.

As Gau Paust bouwt mee aan een transparantere stad omdat burgers het recht hebben te weten wat er in hun naam gebeurt en daar fier op willen zijn.

As Gau Paust laat feiten spreken met behulp van de openbaarheidswetgeving en stimuleert maximale transparantie bij de bestuurders van onze stad.

As Gau Paust doet dit vanuit een gezond kritische basishouding, maar met een open en verwonderde blik.

Daarbij werkt As Gau Paust met respect voor de journalistieke code door waarheidsgetrouw en onafhankelijk te informeren met aandacht voor fair play en respect voor privéleven en menselijke waardigheid.

Eerbetoon

De naam van dit magazine is een eerbetoon aan de Mechelse klassieker ‘As Gau Paust‘ van Günther Neefs. Wist je trouwens dat Mark Uytterhoeven hiervoor de tekst schreef?

As gau paust dat de paus oep au paust
Paust dan ma gau eet anders

Als jij denkt dat de paus aan jou denkt
Denk dan maar snel wat anders
As gau paust dat de paus oep au paust, paust dan ma gau eet anders!

Met diezelfde ingesteldheid gaart As Gau Paust, sinds de zomer van 2016, nieuws uit Mechelen met behulp van openbaarheidsverzoeken, datajournalistiek en cartoons.

Met een hyperlokale startpagina steken we de hand uit naar alle hyperlokale journalistieke initiatieven in Vlaanderen om elkaar te inspireren.

Benieuwd wie er achter dit hyperlokaal journalistiek experiment zit? Lees dan zeker dit verhaal bij de Nieuwe Reporter, een magazine over de kwaliteit en toekomst van de Nederlandse journalistiek. As Gau Paust is bovendien partner van Apache, een nieuwssite met een zwak voor onderzoeksjournalistiek.As Gau Paust werkt onafhankelijk maar ook onbezoldigd. Weet je ons hyperlokaal nieuws te appreciëren? Dan is jouw sporadische steun meer dan welgekomen.

Ik steun As Gau Paust… (en schenk 15 euro)

Omdat een onafhankelijk stadsmagazine belangrijk is voor de Mechelaars!

€15,00