Over

Omdat ik wil weten wat er in mijn naam gebeurt…

Ik steun As Gau Paust!

€ 15,00

Een hyperlokaal magazine vol Mechels nieuws dat je elders nog niet las.

As Gau Paust bouwt mee aan een transparantere stad omdat burgers het recht hebben te weten wat er in hun naam gebeurt en daar fier op willen zijn.

Dit doen we met een open en verwonderde blik en met respect voor de journalistieke code door waarheidsgetrouw en onafhankelijk te informeren.

As Gau Paust gaart sinds de zomer van 2016 nieuws uit onze Dijlestad met behulp van openbaarheidsverzoeken, datajournalistiek en cartoons.

Benieuwd wie deze hyperlocal draaiende houdt? Lees dan snel dit verjaardagsinterview bij Apache – een magazine met een zwak voor onderzoeksjournalistiek.

Bij As Gau Paust steken we de hand uit naar andere hyperlokale initiatieven. We stimuleren actief burgerschap onder Mechelaars en zijn een fiere partner van het magazine Apache.

Eerbetoon

Wist je trouwens dat de naam van dit magazine een eerbetoon is aan de gelijknamige klassieker van Günther Neefs? Mark Uytterhoeven schreef de tekst voor dat lied:


As gau paust dat de paus oep au paust

Paust dan ma gau eet anders

Als jij denkt dat de paus aan jou denkt
denk dan maar snel wat anders

De bijlage WETTEWA bij dit magazine is trouwens ook al een allusie op datzelfde nummer – je vindt er losse gedachten en weetjes alsof je rechtstreeks meeleest in ons persoonlijk notitieschriftje:

En wettewa’k ik paus?

En weet je wat ik denk?

Bouw mee

aan een transparantere stad