Over

Dit gratis magazine is de uitvalsbasis van het lokaal mediaplatform As Gau Paust. Vol unieke Mechelse nieuwsverhalen die je elders nog niet las.

In onze journalistiek zetten we transparantie voorop. Hier vind je naast korte nieuwsverhalen een inkijk in ons journalistiek proces.

Volg ook onze hartslag met nieuwsjes, retweets én elke maand een live verslag van de gemeenteraad. Aan #2800love geen gebrek.


De naam van dit lokaal mediaplatform is een eerbetoon aan de gelijknamige klassieker van Günther Neefs. Wist je dat Mark Uytterhoeven de tekst schreef voor dat lied?

As gau paust dat de paus oep au paust

Paust dan ma gau eet anders

Als jij denkt dat de paus aan jou denkt
denk dan maar snel wat anders
Met diezelfde ingesteldheid bouwt As Gau Paust mee aan een transparantere stad.

As Gau Paust bouwt mee aan een transparantere stad omdat burgers het recht hebben te weten wat er in hun naam gebeurt en daar fier op willen zijn.
As Gau Paust doet dit met een open en verwonderde blik.
Daarbij werkt As Gau Paust met respect voor de journalistieke code door waarheidsgetrouw en onafhankelijk te informeren.


Met diezelfde ingesteldheid gaart As Gau Paust, sinds de zomer van 2016, nieuws uit Mechelen met behulp van openbaarheidsverzoeken, datajournalistiek en cartoons.

Bouw mee

aan een transparantere stad


Wie er achter dit lokaal journalistiek project zit, ontdek je in een artikel van de Nieuwe Reporter, een magazine over de kwaliteit en toekomst van de Nederlandse journalistiek.

As Gau Paust is eveneens een fiere partner van Apache, een nieuwsmagazine met een zwak voor onderzoeksjournalistiek.