Over

Omdat ik wil weten wat er in mijn naam gebeurt…

Ik steun As Gau Paust!

€ 15,00

Foto: het ‘Ministerie van Vervreemding en Transformatie’

As Gau Paust bouwt mee aan een transparantere stad omdat burgers het recht hebben te weten wat er in hun naam gebeurt en daar fier op willen zijn.

Dit doen we met een open en verwonderde blik en met respect voor de journalistieke code door waarheidsgetrouw en onafhankelijk te informeren.

In ons magazine AS GAU PAUST vind je hyperlokale verhalen die je elders nog niet las.

In de gratis bijlage bij dit magazine ontdek je losse gedachten en weetjes alsof je rechtstreeks meeleest in ons persoonlijk notitieschriftje…

We zijn voor minder én meer. Minder gechambreerde persberichten, meer unieke nieuwsverhalen. Minder morrelen in de marge, meer focussen op de structuren van het systeem. Minder snelheid in de nieuwskaravaan, meer reflecteren tijdens de tijd die daardoor vrijkomt…

As Gau Paust is een onafhankelijk experiment voor lokale journalistiek en staat vermeld op de regionale perslijst op de site van Stad Mechelen.

Eerbetoon

Wist je trouwens dat de naam van dit magazine een eerbetoon is aan de gelijknamige klassieker van Günther Neefs? Mark Uytterhoeven schreef de tekst voor dat lied:


As gau paust dat de paus oep au paust

Paust dan ma gau eet anders

Als jij denkt dat de paus aan jou denkt
denk dan maar snel wat anders

Benieuwd wie deze ‘hyperlocal’ draaiende houdt? Lees dan snel dit verjaardagsinterview bij Apache – een magazine met een zwak voor onderzoeksjournalistiek. PS: Merci Hergé!

Contact

Heb je een vraag, tip, voorstel of opmerking? We beantwoorden je bericht zo snel mogelijk.