*Over

As Gau Paust is een onafhankelijk stadsmagazine: hyperlokale journalistiek met een groot hart voor Mechelen. #2800love

As Gau Paust bouwt mee aan een transparantere stad omdat burgers het recht hebben te weten wat er in hun naam gebeurt en daar fier op willen zijn.


As Gau Paust doet dit vanuit een gezond kritische basishouding, maar met een open en verwonderde blik. As Gau Paust laat feiten spreken en stimuleert maximale transparantie bij de bestuurders van onze stad.


Aan de hand van openbaarheidsverzoeken en experimentele journalistiek creëert As Gau Paust ook zelf – dankzij die vergaarde overheidsdata – instrumenten die burgers nog meer transparantie bieden.


Daarbij werkt As Gau Paust met respect voor de journalistieke code door waarheidsgetrouw en onafhankelijk te informeren met aandacht voor fair play en respect voor privéleven en menselijke waardigheid.

Eerbetoon

De naam van dit magazine is een eerbetoon aan de Mechelse klassieker ‘As Gau Paust’ – gezongen door Günther Neefs, geschreven door Mark Uytterhoeven.

As gau paust dat de paus oep au paust
Paust dan ma gau eet anders

Als jij denkt dat de paus aan jou denkt
Denk dan maar snel wat anders

Met diezelfde ingesteldheid gaart As Gau Paust, sinds de zomer van 2016, nieuws uit Mechelen met behulp van openbaarheidsverzoeken, datajournalistiek en cartoons.

Met een hyperlokale startpagina steekt As Gau Paust ook de hand uit naar alle hyperlokale journalistieke initiatieven in Vlaanderen. Om elkaar te inspireren.

Abonnement

En het beste van al: een abonnement is gratis!

As Gau Paust is bovendien partner van Apache.be, een nieuwssite met een zwak voor onderzoeksjournalistiek. Je leest meer over dit hyperlokaal experiment bij de Nieuwe Reporter.

Omdat een onafhankelijk stadsmagazine belangrijk is!