Over

Omdat ook ik wil weten wat er in mijn naam gebeurt!

Onafhankelijke en kritische journalistiek is broodnodig in Mechelen. Met mijn sporadische steun onderschrijf ik dat vol overtuiging.

15.00 €

Een gratis magazine vol Mechelse nieuwsverhalen die je elders nog niet las.

As Gau Paust bouwt mee aan een transparantere stad omdat burgers het recht hebben te weten wat er in hun naam gebeurt en daar fier op willen zijn.

Dit doen we met een open en verwonderde blik en met respect voor de journalistieke code door waarheidsgetrouw en onafhankelijk te informeren.

As Gau Paust gaart sinds de zomer van 2016 nieuws uit onze Dijlestad met behulp van openbaarheidsverzoeken, datajournalistiek en cartoons.

Benieuwd wie er achter dit hyperlokaal journalistiek experiment zit? Lees dan snel dit artikel uit de Nieuwe Reporter – een magazine over de kwaliteit en toekomst van de Nederlandse journalistiek.


As Gau Paust steekt de hand uit naar andere hyperlokale initiatieven om elkaar te inspireren, stimuleert actief burgerschap onder Mechelaars en is een fiere partner van Apache – een nieuwsmagazine met een zwak voor onderzoeksjournalistiek.

De naam van deze hyperlocal is een eerbetoon aan de gelijknamige klassieker van Günther Neefs. Wist je dat Mark Uytterhoeven de tekst schreef voor dat lied?


As gau paust dat de paus oep au paust

Paust dan ma gau eet anders

Als jij denkt dat de paus aan jou denkt
denk dan maar snel wat anders

Bouw mee

aan een transparantere stad