Burgerschap

Het magazine As Gau Paust stimuleert actief burgerschap onder Mechelaars. ‘Iedereen Mechelaar’ – de baseline van het Mechels stadsbestuur – betekent namelijk ook een zekere betrokkenheid en engagement ten aanzien van onze stad.

#grmechelen

Het magazine As Gau Paust verslaat de Mechelse gemeenteraad live op Twitter via de hashtag #grmechelen. Die hashtag vormt een ideale tandem met de live streaming die je kunt bekijken via het YouTube-kanaal van Stad Mechelen. Beschik je zelf over een Twitter-account dan kun je makkelijk rechtstreeks tweeten naar schepen, burgemeester of gemeenteraadslid.

ken je buur

Zeg, heb jij eigenlijk een verkozene van de absolute meerderheid in jouw buurt wonen? Geen idee? We verzamelden alle leden uit de absolute meerderheid op onze Mechelse meerderheidskaart. Natuurlijk hebben we niet gezegd dat lokale politici alleen maar naar de eigen buurt kijken. Al zou het in een onbewaakt moment kunnen gebeuren dat de directe omgeving iets meer tot de verbeelding spreekt.

vraag het op

Zowat elk document dat de stad in haar bezit heeft, is openbaar. Dat gaat van verslagen van het College of adviesorganen, over onderzoeksrapporten in opdracht van het stadsbestuur tot de mails van stadsambtenaren. Moeilijk is zo’n aanvraag niet: gewoon een mail sturen naar de stad met je naam, adres en korte beschrijving van het document waar je een digitaal kopietje van wil ontvangen.

Steun ons

en bouw mee aan een transparantere stad

Foto: eerste generatie ANPR-camera met Sint-Romboutstoren